Nafta i Gas

Nafta i Gas

Industrija nafte i gasa je od velikog ekonomskog značaja za mnoge narode širom sveta, kako zbog činjenice da obezbeđuje gorivo koje omogućuje prevoz, tako i globalne prihode od akciza koji održavaju vlade i podržavaju nacionalne ekonomije.


Falsifikovanje i namešavanje goriva, krijumčarenje, zloupotreba franšiza i utaja akciza predstavljaju ozbiljne pretnje prihoda vlada i energetskih kompanija u svetu.

Procenjuje se da gubici u prihodima vlada i privatnih kompanija, uzrokovani nelegalnim aktivnostima iznose blizu 100 milijardi dolara godišnje, odnosno blizu 100 miliona evra godišnje u Srbiji. Činjenica da bi ovi ogromni gubici mogli postati prihodi, integritet skladištenja goriva i efikasnost naplate akciza od goriva postaje interes od vitalnog značaja za ekonomiju neke zemlje.

Kao distributer najpoznatijeg svetskog autoriteta u oblasti tehnologije autentifikacije goriva, Nanoinspekt donosi na teritoriju Srbije dokazanu tehnologiju projektovanja i sprovođenja efikasnih programa autentifikacije goriva koji dosledno generišu značajne i brze povrate investicije - često unutar par meseci implementacije programa. Naši programi integriteta goriva pomažu klijentima da tačno i brzo utvrde da li se prodaje ilegalno gorivo ili ne.